POZIOM A1/A2
ZAWSZE JEST CZAS NA….COŚ PYSZNEGO 😉
Znasz ten moment, kiedy masz ochotę na coś pysznego,
coś słodkiego, najlepiej coś czekoladowego? My też!
Znamy też sposób na coś:
1.
bardzo pysznego,
2.
bardzo łatwego,
3.
bardzo zdrowego,
4.
i w dodatku nawet dla tych, którzy chcą być fit ;)
PIECZONE JABŁKA Z
DOMOWĄ CZEKOLADĄ
Składniki:
jabłka …………………………………………...…………. 8 sztuk
suszone daktyle (bez pestek) …………………… 15-20 sztuk
kakao …………………………………………………...…. 2 łyżki
prażone orzechy laskowe ………………………… ½ szklanki
cynamon …………………………………………...…… 1 łyżka
sól ………………………………………………………...… szczypta
Przygotowanie:
1. Jabłka proszę umyć, odkroić górę („kapelusz”) i
wydrążyć.
2. Daktyle, orzechy, kakao, cynamon i sól proszę
zmiksować (domowa czekolada ;)).
3. Jabłka proszę wypełnić domową czekoladą i przykryć „kapeluszem”.
4. Proszę piec w piekarniku w temperaturze 160°C około
20 minut (aż jabłka będą miękkie).
Życzymy
Wam pysznego weekendu! ;)
Dajcie znać, czy Wam
smakowało :)
Autor: Agata Kliber
Opracowanie video: Dorota Maszkiewicz
Bądź z nami - Polish? We make it possible! - Szkoła języka Polskiego dla Obcokrajowców KLUB DIALOGU info@klubdialogu.pl +48 664 788 004
Opracowanie video: Dorota Maszkiewicz
Bądź z nami - Polish? We make it possible! - Szkoła języka Polskiego dla Obcokrajowców KLUB DIALOGU info@klubdialogu.pl +48 664 788 004
Komentarze
Prześlij komentarz